SZUKAJ WYNIKI
Wspieramy naszych Partnerów w docieraniu do nowych klientów

Contact Finder

Avnet contacts found : ?

Centrum Prasowe

Avnet podpisuje globalny kontrakt na program szkoleniowy Lenovo

Warszawa, 8 luty 2017:

Firma Avnet Technology Solutions (NYSE: AVT), będąca wiodącym w skali globalnej dystrybutorem technologii, ogłosiła dziś, że jej oddział szkoleniowy, Avnet Academy, rozszerza swoje portfolio edukacyjne, aby uwzględnić w nim wszechstronne szkolenia dotyczące produktów System x oraz Flex firmy Lenovo. Są one obecnie dostępne dla Partnerów Handlowych i ich Klientów we wszystkich krajach na świecie, w których działa firma Avnet.

Firma Avnet stale inwestuje w realizację usług szkoleniowych i certyfikacyjnych w zakresie IT, dotyczących głównie dynamicznie rozwijających się technologii, zgodnie z firmowymi rozwiązaniami wyspecjalizowanego podejścia. Lenovo jest obecnie strategicznym dostawcą dla Avnet, a omawiana umowa będzie stanowić dalsze wsparcie dla partnerów i ich klientów w zakresie tworzenia, wdrażania i utrzymywania rozwiązań biznesowych w oparciu o technologię Lenovo.

Edukacja i szkolenia certyfikacyjne z zakresu IT umożliwiają specjalistom uzyskanie wyższych kwalifikacji. Według IDC*, certyfikowani specjaliści z branży IT odbywają znacznie więcej szkoleń niż ich niecertyfikowani koledzy. Badania wykazały, że certyfikowani specjaliści są:

• Prawie trzy razy bardziej skłonni do wzięcia udziału w szkoleniach stacjonarnych
  • Siedem razy bardziej skłonni do samodzielnej nauki w ramach kursów e-learningowych
  • Dziesięć razy bardziej skłonni do wzięcia udziału w kursach e-learningowych pod okiem instruktora.

Stephen Ennis, dyrektor ds. usług edukacyjnych w Avnet Technology Solutions EMEA, stwierdził: „Zapewniamy naszym partnerom narzędzia i wiedzę, aby mogli oni realizować szkolenia dla klientów końcowych w celu przyspieszenia rozwoju swoich karier zawodowych. Dzięki ścieżce szkoleniowej Lenovo będziemy pomagać specjalistom z branży IT w zdobyciu umiejętności, certyfikatów i narzędzi potrzebnych do obsługi rzeczywistych środowisk technologicznych nowej generacji”.

Alex M. Badia, dyrektor ds. szkoleń w zakresie usług grupowych centrum danych w firmie Lenovo, powiedział: „Jako wiodący specjalista w dziedzinie rozwiązań mogę stwierdzić, że uruchomienie tego programu przez firmę Avnet ułatwia partnerom i ich klientom pogłębianie wiedzy oraz zdobywanie wyższych kwalifikacji, co z kolei pomaga w przekształcaniu technologii w działania biznesowe i przyspiesza osiągnięcie sukcesu”.

Wspierając realizację umowy z firmą Lenovo, oddziały Avnet w Wielkiej Brytanii i Niemczech uruchomiły pilotażowe programy partnerskie stanowiące zachętę do skutecznej promocji szkoleń. W ich ramach przyznawane będą nagrody za efektywne pozycjonowanie szkoleń mające na celu przyspieszenie rozwoju usług szkoleniowych w regionie EMEA (Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki).

*Źródło: Training Buyer Perception Survey, IDC, listopad 2015

Wszystkie marki i nazwy handlowe są znakami handlowymi lub zarejestrowanymi znakami handlowymi i są własnością ich odpowiednich właścicieli. Avnet zrzeka się wszelkich interesów majątkowych związanych ze znakami innych firm.

Zapytaj eksperta

Marek Małachowski

Product Manager - Lenovo

+48/22 878 77 20