ARAMA
Biz, İş Ortaklarımızın Yeni Müşterilere Ulaşmalarına Yardımcı Oluruz

Çözüm ve İlgili Kişi Arama

Avnet ilgili kişi sayısı : ?

Avnet, Mars Gezgini Demosuyla IoT’ye Atılım Yapıyor

İstanbul, 1 Mart 2017:

Avnet, müşterilerine IoT (Nesnelerin İnterneti) çözümleri evreninde endüstri lideri olduğunu göstermek için dünyadan dışarı adım atıyor. Avnet, Kasım ayında Chicago’da düzenlenen IoT Emerge etkinliğinin açılış konuşmasında tamamen IoT özellikli bir uygulama sergilemek için bir Mars gezgini maketi kullandı.

Avnet’in tamamen etkileşimli gösterisini ziyaret edenler gezgini Mars’a benzer bir zeminde ‘sürdü’ ve ‘gezegen’in yüzeyinden toplanan ölçüm bilgilerinin bir ekrana gönderilmesini izledi. Bu etkinlik insanların tümleşik algılama, güvenlik ve bulut bağlanabilirliği dahil olmak üzere IoT çözümlerinin çeşitli unsurlarını görebilmesine imkan tanıdı.

IoT teknik çözümler müdürü John Weber, Mars gezgini gösterisi fikrinin Avnet’in müşterilerin daha ileri gitmesine yardımcı olma felsefesinden çıktığını belirtti. “Mars dünyadan bir hayli uzak olduğu için Mars temasını kullanmaya karar verdik. Ben de internet bağlantılı ne tür malzemelerin bu konuyla ilişkili olabileceğini düşündüm.”

Partnerleri olan Software Productivity Strategists (SPS) yardımıyla Weber ve ekibi üç adet Mars gezgini üretti. Mars gezginlerinin her biri üzerinde bir devre kartı bulunan 1/16 ölçekli uzaktan kumandalı birer kaya tipi paletli araçtı. Ayrıca bu devre kartlarını besleyen bir de USB yedek bataryaları vardı. Devre kartları, Avnet’in IoT başlangıç kitinden ve NXP yarı iletkenlerden oluşan bir algılama kartından üretildi.

Weber sözlerine “Müşterilerin algılayıcı veriler toplamak ve bunları internete yüklemek için ihtiyaç duyacağı her şeye sahip olan IoT başlangıç kitimizi kullandık” diye devam etti. Ancak bu ekibin verileri dijital hale getirecek bir yol bulması ve anlamlı bir kullanıcı arayüzü eklemesi de gerekiyordu. “NXP sensörlerimiz ve IoT başlangıç kitimiz vardı ancak bunları üçüncü eleman olan bulutla buluşturmamız gerekiyordu.” Gezginler aslen yaklaşık dört haftada üretildi. Avnet, gezginlerde kullanılacak tüm donanıma sahipti ve aygıt yazılımını da geliştirdi. SPS, gezgin demosu için kullanıcı arayüzünü hazırladı.

Peki bunu nasıl yaptık?

Avnet standına gelen ziyaretçiler köpükten üretilen Mars yüzeyinde (yaklaşık olarak 180 cm’ye 240 cm’lik köpük) gezgini uzaktan kontrol edebildiler ve bu sırada gezgin ivme ve cayroskop verilerini topluyordu. Konuşmasına devam eden Weber “Dünya’daki yer çekimi bir ivme vektörüdür ve işin bir parçası olarak bu vektör bilgisini de topladık. Cayroskop, üç farklı eksende gezginin ne hızla döndüğünü de gösteriyor,” dedi. Gezginde yön gösteren dijital bir pusula da bulunuyordu.

Ekip, IoT başlangıç kitini saniyede 10 kez sensör verisi toplayacak şekilde programladı, formatı JavaScript Object Notation (JSON) olarak değiştirdi ve veriyi IBM Bluemix uygulamasına gönderdi. Veri daha sonra gezgine bağlanan ve mesajları alan bir mesajlaşma hizmeti olan IBM Watson IoT Foundation’a gönderildi. Bu işlemlerin ardından kullanıcılar canlı veriyi ve gerçek zamanlı analizleri görüntüleyebildi. Bu, Avnet müşterilerinin IoT bağlı bir ürün oluşturduklarında yaptıklarına benzer bir süreçtir.

Weber, gezginin şu mesajı verdiğini dile getirdi;

“Tasarım ve destek imkanlarımızla kendilerine eksiksiz bir çözüm sunarak yardımcı olabildiğimiz için müşterilerin bu tip bir ihtiyaçları olduğunda bize gelmelerini istiyoruz. Sözünü ettiğimiz çalışma yalnızca bir devre kartından veya sensörden ibaret değil. Eksiksiz bir çözümden bahsediyoruz.” Avnet, diğer şirketlerle olan ortaklıkları sayesinde müşterilerin eksiksiz bir çözüm üretmelerine yardımcı olabiliyor. Bu deneyin ardında yatan fikir, gezginle “sınırlar”, bulutla “girişim” temsil edilerek ve toplanan verinin herhangi bir şekilde kullanılmasını sağlayarak gezginin IoT ile ilgili olduğunu göstermekti.

Avnet, IoT alanında muhteşem bir teknoloji portföyüne zaten sahip. Ancak Avnet yeniliğe devam etmesi gerektiğini biliyor ve bu nedenle daha fazla değer katmanın ve değer yığınında daha üst sıralarda yer almalarını sağlayacak hizmetler ve olanaklar ekleyerek müşterilerinin hayatlarını çok daha kolaylaştırmanın yollarını arıyor.

Avnet, müşterilerinin ürünlerini tasarlarken faydalandıkları en üst düzey mühendisler de dahil olmak üzere, gereken her şeyi sağlama imkanına sahip. Weber sözlerini “IoT, yalnızca bir devre kartını oluşturan parçalardan çok daha fazlasını ifade ediyor. Eksiksiz bir sistem anlamına geliyor,” diyerek noktaladı.